Begravelsesguide

Når en af dine nærmeste går bort, er der flere ting at tage stilling til i forbindelse med enten begravelse eller bisættelse. Nogle gange har den afdøde skrevet Min Sidste Vilje, som giver dig et indblik i dennes ønsker omkring højtideligheden, men derfor er der stadig en del ting at tage stilling til.

Hos Bedemand Keld Andersen står vi klar til at bistå dig igennem processen. Vi har mere end 125 års erfaring og er et DS ISO9001 certificeret bedemandsfirma. Derfor kan vi ikke blot bistå og rådgive når det kommer til køb af kiste eller urne, men også i alle andre aspekter af den proces du skal igennem.

Vi kan bistå og rådgive dig på følgende områder:

 • Vi lover personlig kontakt. Det kan både være telefonisk, hvor vi er tilgængelige 24 timer i døgnet, eller ved en fysisk samtale. Det er op til dig om du føler dig mest tryg ved at mødes på vores kontor eller hjemme hos dig selv.
 • Vi hjælper med det lovpligtige papirarbejde. Vi kan både bistå dig i anmeldelse af dødsfald eller ansøgning til skifteretten om begravelseshjælp. Vi tilbyder også hjælp med at ansøge om askespredning, begravelse eller kremering, samt alle andre lovpligtige papirer du ønsker rådgivning omkring.
 • Nyttige kontaktoplysninger. Vi kan formidle oplysninger til de forskellige instanser der er vigtige i denne proces, for at sikre at alt bliver gjort rigtigt.
 • Personlig hjælp til dig. Vi udformer gerne en huskeseddel til dig, så du er sikker på at nå igennem alle trin. Desuden kan vi også hjælpe dig med at forholde dig til et Min Sidste Vilje-dokument, såfremt din nærmeste har udfyldt sådan et.
 • Særlige ønsker. Hvis du har specielle ønsker til højtideligheden, hvad end det drejer sig om sangvalg eller specifikt tøj den afdøde skal iklædes, kan vi tage hånd om dette.
 • Påklædning og fremvisning. Vi tilbyder at varetage påklædning af afdøde, tilrettelæggelse i kisten og at forestå en fremvisning i kapel inden ceremonien, såfremt du ønsker det.
 • Rådgivning omkring kister og urner. Vi tilbyder naturligvis også kyndig rådgivning, når det kommer til dit valg af kiste eller urne. Vi sikrer at dine ønsker bliver behandlet med respekt, så du står med den rigtige eller kiste eller urne til højtideligheden.
 • Bestilling og varetagelse. Vi rådgiver og foretager både bestilling af blomster og gravsten, såfremt du ønsker det. Vi kan desuden bistå dig når det kommer til blandt andet sanghæfter, blomsterkort og blomsterne under selve højtideligheden. Vi kan tilstede under begravelsen såfremt det ønskes.
 • Arrangering af forskellige ceremonier. Det er op til dig om du ønsker en borgerlig ceremoni, en kirkelig ceremoni eller en helt tredje type. Uagtet hvilken en du ønsker, kan vi varetage dit ønske.
 • Rustvognskørsel. Vi kan varetage rustvognskørsel til krematorie, private ceremonier, kapel eller kirkegård for dig, såfremt det ønskes.
 • Dødsannoncer og mindesider. Hvis du ønsker at indrykke en dødsannonce og/eller en mindeside for din nærmeste, kan vi bistå dig i denne proces.

Hvis du ønsker hjælp med andre aspekter af højtideligheden, er du mere end velkommen til at kontakte os. Vi kan træffes på 86 12 20 26 døgnet rundt. Du er garanteret personlig betjening med dyb respekt omkring dine ønsker og spørgsmål, uagtet hvornår du ringer.